Seleccionar página

CHECKPOINT

Checkpoint és una exploració dels límits físics de la ciutat de Barcelona, els dos rius que l’envolten.

Mai han estat un lloc digne de consideració per part ni dels ciutadans ni de les institucions, de fet, molta gent mai els ha trepitjat i amb prou feines els ubica, ni hi sap arribar. Són llocs oblidats, ignorats, invisibles, ara bé, són creuats diàriament per milers de vehicles i vianants.

En algún moment van ser impediments per creuar, per anar a la resta del territori, avui en dia són invisibles. I és aquesta invisibilitat, aquesta apropiació dels intersticis de la infraestructura, aquesta ocupació d’espais no previstos per l’autoritat que es posa de relleu en aquesta sèrie.

Curiosament també apareixen indrets adequats per l’urbanisme, principalment a través de la prohibició i la manca de vigilància i manteniment.

Així doncs, apareix en la sèire d’imatges la contradicció entre l’intent de regulació d’un espai sense cap interès polític, on les dinàmiques d’ocupació i les advertències de prohibició conviuen sense cap regulació i sense cap manteniment i cura més enllà del que els propis ciutadans fan amb les seves accions.