Seleccionar página

Aquest projecte és una exploració del territori, el paisatge, l’imaginari i el concepte de l’Empordà. Una constatació de la seva congelació i de la seva idealització sota la dinàmica del capital i, a la vegada, un intent subtil de trencar-lo, de descongelar-lo (valgui la redundància), de tornar a la vida aquest paisatge aturat en el temps pel model econòmic centrat en el turisme.

És en aquesta lògica que prenen força els fotomuntatges on les imatges dels meus àlbums familiars, dels paisatges idealitzats del territori i dels personatges que creen l’imaginari de l’Empordà que el capital congelarà. Adquireixen el sentit de crear una nova imatgeria i, amb ella, un nou imaginari que comença a prendre vida i escapa d’allò que ens és venut tant als habitants com als visitants.

Així, es tornen a omplir de significat els llocs i les seves vistes, s’alliberen de la congelació que el capital exigeix per tal que la indústria turística segueixi funcionant.

També sota aquestes coordenades es posen a disposició de tothom qui ho vulgui unes petites indicacions d’ús i un document per convertir-lo en adhesius. Tot això per aconseguir que intervinguem el territori i, d’una manera subtil, alterem tota la imatgeria que manté congelat el territori.

Convido i animo tots els empordanesos i a tothom qui se senti vinculat a aquest trosset petit de terra a tornar a apropiar-se de la seva terra i toranr a donar-li un significat, a arrancar-li al turisme el nostre paisatge de les seves mans i, així, recuperar-lo.